Reanimatie - EHBOWerkendam

KNV EHBO - afdeling Werkendam
Ga naar de inhoud
Reanimatie  


Een hartstilstand komt altijd onverwacht. Het overkomt elk jaar 15.000 à 16.000 Nederlanders. Zorg er voor dat u dan niet hulpeloos toekijkt. Door het volgen van een reanimatie- en AED-cursus bent u voorbereid. Iedereen vanaf 14 jaar kan leren reanimeren.

In vier uur leert u een hartstilstand herkennen, hartmassage toepassen en mond-op-mond beademing geven. Ook leert u de AED gebruiken. AED staat voor Automatische Externe Defibrillator. Door inzet van een AED apparaat, heeft een slachtoffer een nog grotere kans te overleven.

Na de cursus ontvangt u een officieel diploma van de Hartstichting. De kosten die verbonden zijn aan de cursus bedragen €32,50.
Dit is inclusief een lesboek en koffie of thee.

De lessen worden gegeven in een groep van maximaal 6 personen. Inschrijven is daarom noodzakelijk, dit kunt u hieronder doen.


Reanimatielessen

Wij starten de reanimatielessen weer op.

Bij interesse kunt u zich inschrijven, dit kunt u hieronder doen.
Sinds de zomer van 2011 zijn we reanimatiepartner van de Hartstichting. Dit houdt in dat we de lesmaterialen van de Hartstichting gebruiken en ook een certificaat van de Hartstichting uitgeven als u tijdens de lessen bewijst te kunnen reanimeren.

Herhalen is belangrijk

Het is belangrijk om jaarlijks de reanimatievaardigheden te oefenen. U verleert het reanimeren dan niet. Wij bieden herhalingslessen aan. Tijdens deze herhalingsles oefent u het reanimeren weer, evenals het bedienen van het AED apparaat.

HartslagNu

In Werkendam is een aantal EHBO'ers van onze vereniging aangesloten bij HartslagNu. Wanneer een reanimatie gemeld wordt bij 112, krijgen zij een berichtje om te komen helpen bij het reanimeren of om een AED te brengen op het adres waar gereanimeerd wordt.
In de kern Werkendam zijn alle AED apparaten in kaart gebracht door de EHBO vereniging en de gemeente, waarbij ook gekeken is naar de 6 minuten zone.
Bent u ook in het bezit van een geldig reanimatie certificaat of EHBO diploma, dan kunt u zich ook aanmelden bij HartslagNu.


EHBO Werkendam
Terug naar de inhoud